Ziua Copilului, ca eveniment, este sărbătorită în diferite zile, în multe locuri de pe mapamond. Multe țări sărbătoresc Ziua Universală a Copilului în data de 20 noiembrie.

Conferința Mondială pentru Binele Copiilor ținută la Geneva, în Elveția, a proclamat data de 1 Iunie drept Ziua Internațională a Copilului în 1915.

Sărbătoarea este celebrată la 1 iunie în fiecare an. De obicei ea este marcată de discursuri cu privire la drepturile și bunăstarea copiilor, de programe TV pentru copii, petreceri, diferite acțiuni ce-i implică pe copii ori care le sunt dedicate, ieșiri cu familia etc.

Cum se sărbătorește Ziua Copilului peste tot în lume

Africa Centrală
În Congo, RD Congo, Camerun, Guineea Ecuatorială, Gabon, Chad, Republica Central-Africană, São Tomé și Príncipe, Ziua Copilului este sărbătorită pe 25 decembrie, în cinstea tuturor copiilor din țările respective.

Albania
În Albania, Ziua Copilului se sărbătorește pe 1 iunie.

Argentina
În Argentina, Ziua Copilului este sărbătorită în a doua duminică din august, sub denumirea ”Día del Niño”. Până în anii 1990, sărbătorirea avea loc în prima duminică din august. Deoarece în unii ani majoritatea angajaților nu erau plătiți înainte de prima duminică, data sărbătorii a fost schimbată cu a doua duminică din august.

Australia
Australia sărbătorește Ziua Universală a Copilului pe 20 noiembrie. Unii mai sărbătoresc de asemenea o Zi a Copilului privată în prima duminică din iulie, în fiecare an. Cea din urmă Zi a Copilului este marcă înregistrată.

Bangladesh
În Bangladesh, Ziua Copilului nu este sărbătorită într-o manieră așa încât comunitatea să realizeze importanța drepturilor copilului.

Brazilia
În Brazilia, Ziua Copilului este celebrată pe 12 octombrie, odată cu ziua Doamnei Noastre din Aparecida, sfânta care patronează această țară – această zi fiind o sărbătoare națională.

Bulgaria
În Bulgaria, Ziua Copilului se sărbătorește pe 1 iunie.

Canada
Ziua Copilului în Canada se ține pe 20 noiembrie în fiecare an, după cum s-a hotărât în 1993 prin legea parlamentară C-27.7, ”The Child Day Act”.

Ciprul de Nord
Ciprul de Nord sărbătorește Ziua Copilului pe 23 aprilie, pentru a coincide cu sărbătoarea din Turcia.

Columbia
În Columbia, Ziua Copilului este sărbătorită în ultimul weekend din luna aprilie.

Costa Rica
În această țară, Ziua Copilului se sărbătorește pe 9 septembrie.

Cuba
În Cuba, Ziua Copilului este sărbătorită în a treia duminică din iulie.

Ecuador
În Ecuador, Ziua Copilului (Día del Niño) este sărbătorită pe 1 iunie. Copiii mai mici de 12 ani primesc cadouri de la părinții lor, iar în școli sunt organizate celebrări speciale.

Egipt
Egiptul sărbătorește fiecare zi de 20 noiembrie prin festivaluri și jocuri pentru copii.

El Salvador
În El Salvador, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 octombrie. În această zi, părinții se joacă cu copiii.

Federația Rusă
În Rusia, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie.

Germania
Pe timpul Războiului Rece, Ziua Copilului (Kindertag) a fost abordată destul de diferit în Germania de Vest și în Germania de Est. Era ținută la date diferite în cele două state. Germania de Est celebra Ziua Copilului la 1 iunie, pe când Germania de Vest o sărbătorea pe 20 septembrie. Numele oficiale ale sărbătorii erau și ele diferite. În Germania de Est, era cunoscută ca Ziua Internațională a Copilului (Internationaler Kindertag), pe când în Germania de Vest se numea (în traducere aproximativă) Ziua Copiilor din Lumea Întreagă (Weltkindertag).

Obiceiurile de Ziua Copilului erau, de asemenea, considerabil diferite în Germania de Vest și în cea de Est. În Germania de Est, sărbătoarea a fost introdusă în 1950, iar de atunci a fost ținută an de an. În această zi a anului, copiii erau de obicei felicitați, primeau cadouri de la părinți și efectuau activități speciale cu școala, ca de exemplu excursii etc. În Germania de Vest, Ziua Copilului nu avea o atât de mare semnificație pentru copii, și chiar era aproape ignorată de multă lume.
După reunificarea Germaniei de Vest cu cea de Est, care a avut loc în 1990, data și numele evenimentului folosite în Vest au devenit oficiale și pentru fosta Germanie de Est.

Totuși, acest lucru nu a fost acceptat de o mare parte din populația fostei Germanii de Est. Majoritatea părinților sărbătoresc în continuare Ziua Copilului la vechea dată, pe 1 iunie, iar evenimentele publice ținând de Ziua Copilului au loc tot atunci.

Guatemala
În Guatemala, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 octombrie.

India
Ziua Copilului este sărbătorită în India pe 14 noiembrie, ziua de naștere a celui dintâi prim-ministru indian, Jawaharlal Nehru, ca un omagiu adus dragostei sale față de copii.

Indonezia
Ziua Copilului este sărbătorită pe 23 iulie.

Iran
Ziua Copilului este sărbătorită în Iran pe 8 octombrie (16 Mehr), când au loc diferite campanii și festivaluri.

Israel
În Israel, Ziua Copilului este sărbătorită pe 19 octombrie.

Japonia
În Japonia, Ziua Copilului este sărbătorită pe 5 mai, zi care a fost declarată sărbătoare națională în 1948. A existat o îndelungată tradiție, datând cel puțin din secolul al VIII-lea, de a se sărbători ziua copiilor de două ori pe an, pe 3 martie pentru fete și pe 5 mai pentru băieți.
De 3 martie, sărbătoare cunoscută și sub numele de Festivalul Păpușilor, japonezii își împodobesc casele cu seturi de păpuși tradiționale din perioada Heian și cu flori de prun, și consumă o băutură slab alcoolizată, ”amazake”, pentru a le ura fetelor lor sănătate și noroc.
De 5 mai, sărbătoare cunoscută și sub numele de Festivalul Duanwu, ei înalță flamuri sub formă de crap în văzduh, împodobesc păpuși-samurai acasă și consumă ”chimaki” (”zongzi”) și alte dulciuri pentru a le ura băieților lor un viitor bun.
În 1948, mulți oameni au susținut că 3 martie ar trebui să fie de asemenea o sărbătoare națională, însă în prezent sunt mai mulți cei care cred că fetele sunt mai norocoase, deoarece își pot celebra ziua de două ori pe an.

Kazahstan
Cunoscută și sub numele de Ziua Siguranței Copilului, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie.

Laos
În Laos, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie.

Malaysia
În Malaysia, Ziua Copilului este sărbătorită anual în ultima sâmbătă din octombrie. În mod normal, copiii de școală primară merg la școală în această zi pentru a sărbători Ziua Copilului. Școlile care sunt implicate organizează, de asemenea, numeroase activități pentru elevi.

Mexic
Datorită celebrării Revoluției pe 20 noiembrie, în Mexic Ziua Copilului este sărbătorită pe 30 aprilie. Mai este cunoscută sub numele de ”El Día del Niño”. Majoritatea grădinițelor și școlilor elementare anulează orele obișnuite de curs, organizând în schimb mari petreceri, cu jucării ”piñatas” și multe dulciuri. Copiii se joacă jocuri tradiționale, cum ar fi ”Prinde coada pe măgar”. Unele magazine au oferte de vânzări speciale pentru copii sau le oferă dulciuri.

Mongolia
În Mongolia, Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie.

Nigeria
În Nigeria, Ziua Copilului este sărbătorită pe 27 mai. Este sărbătoare publică pentru copiii din școala primară și secundară. În funcție de stat, un grup mic de copii sunt aleși pentru a-și reprezenta școlile într-o defilare prin fața oficialilor statului.

Pakistan
În Pakistan, Ziua Copilului este sărbătorită pe 20 noiembrie. Nu este o zi liberă, dar este respectată de ONG-urile ce se ocupă de drepturile copilului. Mass-media electronică din Pakistan difuzează programe speciale cu această ocazie. Toate ziarele publică articole informative în această zi. De asemenea, sunt organizate ceremonii în principalele orașe din Pakistan, iar în școli sunt ținute întruniri speciale.

Palestina
În Palestina, Ziua Copilului este sărbătorită pe 5 aprilie, sub supravegherea UNICEF și a Ministerului Educației.

Paraguay
În Paraguay, Ziua Copilului este sărbătorită pe 16 august, ziua abominabilei bătălii de la Acosta Ñu, în care 20.000 de oameni din armata braziliană au zdrobit un batalion paraguayan alcătuit din 3.500 de copii, în vârstă de șase până la cincisprezece ani, chiar dacă Paraguayul fusese deja aproape pe deplin învins (vezi mai multe despre Războiul Triplei Alianțe). Este o sărbătoare națională, menită să amintească atrocitățile pe care le-au comis brazilienii pe parcursul acelui război de cinci ani.

Peru
Conform legilor peruane (Legea nr. 27666), în această țară Ziua Copilului (Día del Niño Peruano, literal: Ziua Copilului Peruan) este sărbătorită în fiecare a doua duminică din aprilie. În această zi a anului, de obicei copiii peruani sunt felicitați și primesc cadouri de la părinții lor. Din moment ce este sărbătorită duminica, toate activitățile speciale de la școală, cum ar fi excursiile în natură și altele asemenea, sunt realizate în vinerea precedentă. Toate magazinele mari oferă reduceri speciale la jucării, electronice, îmbrăcăminte etc.

Polonia
Ziua Copilului (Dzień Dziecka, în poloneză) este sărbătorită în această țară pe 1 iunie. Ziua Internațională a Copilului a fost introdusă în Polonia în 1952. Ea coincide cu începutul verii și este de obicei tratată ca o zi liberă, deoarece are loc în preajma sfârșitului anului școlar. Școlile organizează de obicei activități speciale pentru această zi de sărbătoare, iar prima săptămână din iunie este o perioadă de festivități organizate în parcuri și centre de distracție pentru copii. Părinții cumpără de obicei mici daruri pentru copiii lor.

Portugalia și fostele sale colonii
În Portugalia, precum și în unele dintre fostele sale colonii (Guineea-Bisau, Macao, Cabo Verde, Timorul de Est, Angola), Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie.

Republica Cehă
Ziua Copilului se sărbătorește pe 1 iunie.

Republica Chineză (Taiwan)
Taiwanul a desemnat 4 aprilie drept Ziua Copilului, urmând Articolul 5 al Decretului de implementare a zilelor comemorative și sărbătorilor [19]. Sărbătoarea datează încă din 1931, iar de atunci școlile desfășoară adesea activități speciale pentru a celebra această ocazie. Din cauza presiunii exercitate de către părinți, care au cerut să fie alături de copiii lor la celebrare, guvernul taiwanez a sărbătorit Ziua Femeii odată cu Ziua Copilului pe 4 aprilie 1991. De atunci, 4 Aprilie a fost cunoscută drept ”Sărbătoarea combinată a Zilei Femeii și Zilei Copilului”. Legislativul Yuan a anunțat că această sărbătoare va fi o sărbătoare națională a Republicii Chineze începând din 2011.

Republica Coreea
În Coreea de Sud, ziua de 5 Mai este recunoscută oficial drept Ziua Copilului. Adeseori părinții le oferă cadouri copiilor și petrec timp împreună cu ei. Copiii sunt duși în excursii la grădini zoologice și muzee.
Sărbătoarea a fost inițial celebrată pe 1 mai, dar mai târziu s-a trecut la data de 5 mai.
Instituirea Zilei Copilului în Coreea îi este atribuită scriitorului Bang Jeong-Hwan.

Republica Populară Chineză
Hong Kong: Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie, fiind stabilită la această dată în 1931, odată cu Republica Chineză. Practica a fost respectată de populație și după repreluarea din 1997, deși nu a reprezentat niciodată o sărbătoare publică.
China continentală: În Republica Populară Chineză, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie și este cunoscută oficial sub denumirea de ”1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului” (în chineză simplificată: pinyin: liu yi guo ji er tong jie). În 1949, când a fost instituită Republica Populară Chineză, Consiliul (Cabinetul) de Stat a alocat o sărbătoare de o jumătate de zi pentru toate școlile primare pe 1 iunie. Aceasta s-a transformat mai târziu, în 1956, într-o pauză de o zi întreagă, tot printr-o hotărâre a Consiliului de Stat. De obicei, în această zi în școli se desfășoară activități cum ar fi excursiile sau rularea de filme gratuit, pentru distracția elevilor, iar copiii funcționarilor de stat pot primi mici cadouri din partea guvernului. Ceremoniile de primire în organizațiile de pionieri din China (asemănătoare cu cele de cercetași din Occident) au de asemenea loc, de obicei, pe 1 iunie.

Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord)
În Coreea de Nord, Ziua Copilului este sărbătorită pe 2 iunie. Înainte de 1945, era sărbătorită pe 1 mai, însă de atunci s-a trecut la data actuală.

România
În România, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie. În această zi, copiii au intrare liberă la unele muzee, grădini zoologice etc. De asemenea, sunt organizate diverse evenimente.

Singapore
Singapore sărbătorește oficial Ziua Copilului pe 1 octombrie. (Un eveniment similar sărbătorit în fiecare an este Ziua Tineretului, în prima duminică din iulie.) Copiii singaporezi nu merg la școală de ziua lor.

Slovacia
În Slovacia, ziua se numește Ziua Internațională a Copilului și este sărbătorită pe 1 iunie. Copiii au intrare liberă la grădina zoologică și la alte modalități de distracție.

Spania
În Spania, copiii sunt sărbătoriți în a doua duminică din luna mai, iar ziua se numește ”Día del Niño”.

Sri Lanka
Ziua Universală a Copilului este sărbătorită pe 1 octombrie. În Sri Lanka, obiceiul este să fie duși copiii într-un loc special, în această zi. La școală, copiii primesc dulciuri, iar celor din grădinițe și din clasele I și a II-a li se oferă cadouri. Acasă, de asemenea, le sunt sunt pregătite diferite delicatese și le sunt oferite cadouri. Unele parcuri de distracție pentru copii au intrare liberă pentru aceștia pe data de 1 octombrie.

Statele Unite ale Americii
Ținerea Zilei Copilului în Statele Unite datează dinainte de sărbătorirea atât a Zilei Mamei, cât și a Tatălui, totuși nu există o unică Zi anuală, permanentă a Copilului, sărbătorită la nivel național. Mulți părinți susțin că ”în fiecare zi e Ziua Copilului”.

Sărbătorirea unei Zile speciale a Copilului în America datează din anii 1860 și chiar de mai devreme. În 1856, reverendul Charles H. Leonard, mai apoi pastor al primei Biserici
Universaliste din Chelsea, Massachusetts, a rezervat o duminică pentru dedicarea copiilor vieții creștine și pentru rededicarea părinților și tutorilor creșterii copiilor lor în spiritul creștin. Această slujbă a fost ținută pentru prima dată în a doua sâmbătă din iunie.

Convenția Universalistă de la Baltimore, din septembrie 1867, a emis o rezoluție ce le poruncea bisericilor să rezerve o duminică în fiecare an Zilei Copilului.
Biserica Episcopală Metodistă, la Conferința Episcopală din 1868, a recomandat ca a doua duminică din iunie să fie ținută anual ca Ziua Copilului.

Adunarea Generală a Bisericii Prezbiteriene, în 1883, a desemnat ”al doilea Sabat [duminică la creștini] din iunie drept Ziua Copilului”. Tot în 1883, Consiliul Național al Bisericilor Congregaționale și aproape toate organismele statale de această confesiune din Statele Unite au dat rezoluții ce porunceau ținerea acestei zile. Cam în aceeași vreme, multe alte confesiuni au adoptat recomandări similare.

Calendarul de evenimente Chase menționează Duminica Copilului și faptul că Commonwealth-ul din Massachusetts dă o proclamație anuală pentru a doua duminică din iunie.
Numeroase biserici și confesiuni țin în prezent această zi în a doua duminică din iunie, printre care Biserica Episcopală Metodistă Africană și Biserica Nazariteanului.

Ziua Copilului și a Tineretului a început să fie ținută în Hawaii în 1994, când Hawaii a devenit prima Legislatură ce a dat o lege care recunoștea prima duminică din octombrie ca ”Ziua Copilului”. În 1997, Legislatura a dat o altă lege esențială, care desemna întreaga lună octombrie drept ”Luna Copilului și a Tineretului”.

Președintele Bill Clinton a proclamat ca Ziua Copilului să fie ținută pe 8 octombrie, în 2000.

”Ziua Națională a Copilului” a fost proclamată de președintele George W. Bush drept 3 iunie, în 2001, iar în anii următori, în prima duminică din iunie.

Nicăieri, în proclamațiile pe care le-a dat, Președintele nu s-a referit la Națiunile Unite ori la rezoluția Națiunilor Unite cu privire la Ziua Universală a Copilului.

În 2009, guvernatorul statului Illinois, Pat Quinn, a dat o proclamație ce declara a doua duminică din iunie drept Ziua Copilului, așa cum procedase și guvernatorul anterior în 2007 și 2008. Primarii din Aurora și Batavia, Illinois, au emis și ei asemenea proclamații.

Suedia
Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 13 mai.

Thailanda
În Thailanda, Ziua Copilului este sărbătorită în a doua sâmbătă din ianuarie. Multe organizații, atât guvernamentale, cât și din sectoarele comerciale, desfășoară activități de celebrare a copiilor. Aceștia au intrare liberă la zoo sau beneficiază de călătorii gratis cu autocarul.
De obicei, prim-ministrul alocă fiecărei Zile a Copilului o temă, care poate fi rezumată prin mottoul său.
Multe oficii guvernamentale sunt deschise pentru copii și familiile lor, incluzând Casa Guvernului, Complexul Parlamentului și diferite instalații militare. Aceste evenimente pot include un tur organizat și o expoziție. Un exemplu notabil este turul organizat la Casa Guvernului, unde copiii au ocazia de a vedea biroul primului-ministru și de a sta la biroul său. The Royal Thai Air Force (Forțele Aeriene Regale Thailandeze) îi invită de obicei pe copii să meargă și să exploreze aparatele de zbor.

Trinidad și Tobago
Ziua Universală a Copilului este sărbătorită în prima zi de luni din octombrie. Este o zi în care se reamintesc drepturile copiilor și faptul că ei reprezintă binecuvântări trimise de Dumnezeu.
Conform internationalmensday.com, Ziua Internațională a Bărbatului a fost inaugurată pe 19 noiembrie 1999 în Trinidad și Tobago. De atunci, face parte dintr-o celebrare de 48 de ore, a bărbaților și copiilor deopotrivă, apoi celebrarea Zilei Universale a Copilului este pe 20 noiembrie în fiecare an, așa cum a fost stabilită prin declarația și convenția drepturilor copilului în 1959, respectiv 1989.

Turcia
Discursul oficial în Turcia susține că Ziua Copilului își are originea în această țară. Marea Adunare Națională din Turcia a fost instituită pe 23 aprilie 1920 și, pentru a se comemora evenimentul, data de 23 Aprilie a fost proclamată sărbătoare națională în 1921. Începând cu 1927, a devenit de asemenea Ziua Copilului (în turcă: Çocuk Bayrami), o sărbătoare oficială dedicată copiilor din Turcia și din lumea întreagă. Ziua este sărbătorită anual în Turcia prin activități impresionante.
Această zi națională (23 Aprilie, Ziua Suveranității Naționale și a Copilului) este un eveniment fără egal. Fondatorul Republicii Turce, Mustafa Kemal Atatürk, a dedicat ziua de 23 Aprilie copiilor din țara sa pentru a sublinia faptul că ei sunt viitorul noii națiuni și că lor le-a încredințat apărarea acestei suveranități și independențe.
În fiecare an, copiii din Turcia celebrează această zi a Suveranității și a Copilului ca pe o sărbătoare națională. Școlile participă la ceremonii cu durata de o săptămână, marcate de reprezentații în toate ariile, desfășurate pe stadioane mari și urmărite de întreaga națiune. Printre activitățile din această zi se numără cea în care copiii își trimit reprezentanții pentru a le ține locul funcționarilor de stat și birocraților de rang înalt în funcțiile lor. Președintele, primul-ministru, miniștrii Cabinetului, guvernatorii de provincii, toți își încredințează pozițiile lor copiilor și, de asemenea, aceștia din urmă le țin locul parlamentarilor în Marea Adunare Națională și țin o sesiune specială pentru a discuta chestiuni privind problemele legate de copii.
Pe parcursul ultimelor două decade, oficialii turci au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a internaționaliza această zi importantă. Eforturile lor au avut drept consecință faptul că un mare număr dintre statele lumii și-au trimis grupuri de copii în Turcia pentru a participa la festivitățile mai sus menționate.
Pe timpul șederii lor în Turcia, copiii străini sunt găzduiți în case ale localnicilor, oferindu-se astfel oportunitatea unor schimburi culturale pentru toți participanții. Ei participă de asemenea la sesiunea specială a Marii Adunări Naționale, care ajunge să fie o adevărată ”Adunare Internațională”, în care copiii își afirmă angajamentul în ceea ce privește pacea și frăția universală.

Țările comuniste și socialiste – foste și actuale
În Rusia, precum și în alte state ce au făcut parte din Uniunea Sovietică, incluzând Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Estonia, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Moldova, Tadjikistan, Turkestan, Ucraina, Uzbekistan, alte state comuniste foste ori actuale: Albania, Angola, Benin, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cambodgia, Croația, Cuba, Republica Cehă și Slovacia, Etiopia și Eritreea, Germania, Laos, Republica Macedonia, Mongolia, Muntenegru, Mozambic, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Tanzania, Yemen, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie.
Această listă include 25 de țări care și-au recăpătat independența față de URSS, printre care și cele care au ieșit din Federația Iugoslavă, precum și Cehoslovacia și Etiopia după sciziunile corespunzătoare.

Ucraina
Ziua Copilului (în ucraineană: День захисту дітей, literal: ”Ziua Protejării Copilului”) este sărbătorită în această țară pe 1 iunie. A fost introdusă în Ucraina în 2009.

Ungaria
În Ungaria, Ziua Copilului a început să fie sărbătorită din 1931, deși atunci se numea Săptămâna Copilului, însă după 1950 a devenit o singură zi, ultima duminică din luna mai.

Uruguay
Ziua Copilului în Uruguay este oficial pe 6 ianuarie, însă informal această dată este cunoscută de către uruguayeni ca Epifania, iar o zi din luna august este la modul comercial Ziua Copilului. De obicei părinții și eventual și alte rude le oferă copiilor cadouri pe 6 ianuarie, precum și în august. Uneori și adulții primesc cadouri pe 6 ianuarie, dar niciodată de Ziua Copilului sărbătorită în august.

Vanuatu
În Vanuatu, Ziua Copilului este sărbătorită pe 24 iulie, cu sloganuri precum ”Opriți violența împotriva copiilor” și ”Dați-le astăzi copiilor ocazia de a-și exprima opinia”. După defilare se țin discursuri și se îndeplinesc activități organizate de școli, inclusiv dansuri. Apoi, după amiază, copiii se întorc acasă pentru a-și petrece timpul împreună cu părinții, pentru restul zilei.
(În Vanuatu, pedepsele corporale asupra copiilor sunt legale atunci când au loc doar în interiorul căminului, la fel în închisori. Totuși, sunt ilegale în școli.)
Ziua Copilului este o sărbătoare publică, stabilită în urma unei recomandări a Comitetului pentru Drepturile Copilului. Un grup de persoane de la Națiunile Unite monitorizează și apără drepturile copiilor. Un comitet conținând ca membri atât adulți, cât și copii, organizează activități. În trecut, un comitet de adulți a ales tema, dar pe viitor copiii pot ajuta la alegerea ei.
La început, Ziua Copilului s-a ținut numai în capitala statului Vanuatu, însă în prezent s-a extins la toate cele șase provincii. Școlile, bisericile, administrațiile locale ale provinciilor și alte organizații locale – toate organizează activități în această zi. „Salvați Copiii” susține o activitate de Ziua Copilului în fiecare provincie, alegând-o dintre multele cereri de sprijin pe care le primesc. În 2008, de exemplu, una dintre activitățile sprijinite de organizația ”Salvați Copiii” a fost o zi de întreceri sportive între mai multe școli.
Părinții și îngrijitorii au sprijinit și ei activitățile de Ziua Copilului. Mulți dintre părinți au venit la activități împreună cu copiii. De exemplu, într-o provincie, copii și părinți din cinci școli diferite s-au adunat pentru a lua prânzul împreună. Unii părinți le oferă cadouri copiilor în această zi, totuși ”Salvați Copiii” încearcă să răspândească mesajul că nu contează dacă un părinte nu își poate permite să-i cumpere copilului său un cadou, căci adevăratul scop al Zilei Copilului este ca părinții și copiii să petreacă această zi împreună și să conlucreze pentru a-și aplana problemele.

Venezuela
În Venezuela, Ziua Copilului este sărbătorită în a treia duminică din iulie.

Vietnam
În Vietnam, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie ca Ziua Internațională a Copilului și în ziua cu lună plină din a opta lună lunară, în timpul Festivalului Mijlocului Toamnei.

Sursa : http://www.kidsunder7.com/