Kinetoterapia

Kinetoterapia „studiază mecanismele neuromusculare şi articulare care asigură omului mişcările (activităţile motrice) normale, în acelaşi timp, studiind şi elaborând principiile de structurare a unor programe care se adresează organismului uman, atât din punct de vedere profilactic, cât şi din punct de vedere terapeutic şi recuperator. Este o disciplină ştiinţifică cu caracter aplicativ bine definit, având un obiect propriu de studiu: menţinerea şi dezvoltarea unor indici morfologici şi funcţionali normali, prin mijloacele specifice (exerciţiul fizic ca element de bază), la persoane în situaţii biologice speciale” (Moţet, D., Mârza, D., 1995).

Logopedia
Terapia tulburărilor de limbaj

M. E. Hattev defineşte logopedia ca fiind “ştiinţa pedagogică specială despre prevenirea şi corectarea tulburărilor de vorbire”.

M. Sovak consideră că logopedia este o ştiinţă despre fiziologia şi patologia procesului de înţelegere, de comunicare, despre prevenirea şi tratamentul pedagogico-corectiv al defectelor în domeniul înţelegerii şi comunicării”.

Este o metodă alternativă de vindecare, avănd la bază extractele din flori, descoperită de dr. Edward Bach. Acesta şi-a dorit să ofere lumii un sistem de vindecare simplu, accesibil şi usor de folosit de către fiecare dintre noi. Terapia florala Bach are la bază faptul că nu boala în sine trebuie tratată, ci persoana. Astfel, bolile sunt văzute ca efecte ale unor dezechilibre interioare, între emoţii şi psihic, sau altfel spus între suflet şi minte. Restabilirea echilibrului interior va duce la dispariţia bolii.